Mobile menu

Ons aanbod

Zhineng Qigong

We zijn reeds jaren overtuigd van de wisselwerking tussen denken, voelen en doen of van geest en lichaam. We zijn dan ook steeds op zoek om ons programma aan te passen met technieken die een meerwaarde bieden en die aansluiten bij ons model.

In onze permanente zoektocht naar hoe we het lichamelijk stuk meer aan bod kunnen laten komen zijn gestoten op Zhineng Qigong, dat naadloos aansluit bij onze levensfilosofie.  In Zhineng Qigong vinden we niet alleen het fysieke, maar ook een levenswetenschap gebaseerd op systematische theorie en methoden. Het schetst de wetten van het universum. Het verklaart de relatie tussen het menselijk leven, de natuurlijke wereld en de maatschappij.

 

Zhineng Qigong is een meditatieve Chinese bewegingsleer, ontwikkeld door dokter Pang Ming. Qigong betekent letterlijk ‘de kunde (gong) om met levensenergie (qi) om te gaan’. Zhi betekent wijsheid en Neng is bekwaamheid. Beoefenaars van Zhineng Qigong gebruiken actief bewustzijn om qi te mobiliseren en te transformeren in het lichaam, om zo hun gezondheid te behouden en te verbeteren.

Het stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het opent de meridianen en brengt lichaam en geest in balans. Daarnaast stimuleert het de lymfestroom, zodat afvalstoffen sneller en beter uit het lichaam worden afgevoerd. Het ontspant en versterkt het lichaam en is rustgevend voor de geest. Uiteindelijk raakt men hierdoor beter bestand tegen allerlei vormen van stress.

Deze vorm van qigong helpt niet alleen de intellectuele en fysieke vermogens te verbeteren, maar kan er ook toe bijdragen dat extra zintuiglijke waarneming ontwikkeld wordt en dat onze aandacht getraind wordt.