Mobile menu

Blog

Lijst met boeken die wij aanbevelen

zondag, 21 juni 2015

Mentaal kapitaal

Hoe groter je mentale veerkracht, hoe beter je beschermd bent tegen stress, burn-out en andere mentaal-emotionele problemen. Breinexperte Elke Geraerts beschrijft wat er gebeurt in en geeft praktische tips.

The Inner Game

Timothy Gallwey beschrijft op duidelijke wijze het verschil tussen wat er in de buitenwereld gebeurt en hoe jij daar als individu inwendig mee om kunt gaan. In de buitenwereld kunnen allerlei situaties opduiken in je relatie, je werk, je gezondheid, enz. Hoe je daar mee om gaat is jouw spel. Kies je voor angst, twijfel, frustratie of kies je voor het effectief managen van je gedachten en gevoelens?

The upside of Stress

Stress, de grote boosdoener van deze eeuw, doet meer goed dan u denkt. De Amerikaanse psychologe Kelly McGonigal gaat zelfs verder: “Stress is goed voor de gezondheid.” Of met andere woorden stress heeft ook een positieve kant.

Identiteit

Paul Verhaeghe legt overzichtelijk de invloed van onze omgeving en maatschappij op de vorming van onze identiteit uit.

De wet der resonantie

Pierre Franckh beschrijft in 2 eenvoudige boeken – met behulp van de nieuwste inzichten rondom het functioneren van het lichaam, de kwantumfysica en de moderne wiskunde – hoe we controle kunnen krijgen over ons leven.