Mobile menu

Blog

Lijst met boeken die wij aanbevelen

zondag, 21 juni 2015

Triggers

Marshall Goldsmith: Iedereen wil succesvol worden en iedereen weet dat daar bepaald gedrag voor nodig is. Maar toch doen we soms de verkeerde dingen en zijn we niet wie we willen zijn. Laat jij je ook wel eens afleiden door je piepende telefoon terwijl je met iemand in gesprek bent? Kun jij ook uitstekend plannen, maar laat je het afweten als het op de uitvoering van die plannen aankomt? Volgens Marshall Goldsmith staan onze reacties niet op zichzelf, maar worden ze veroorzaakt door prikkels in onze omgeving. Dit zijn de alomtegenwoordige triggers. In Triggers leert Goldsmith je hoe je deze externe prikkels de baas blijft.

Mentaal kapitaal

Mentaal kapitaalHoe groter je mentale veerkracht, hoe beter je beschermd bent tegen stress, burn-out en andere mentaal-emotionele problemen. Breinexperte Elke Geraerts beschrijft wat er gebeurt in en geeft praktische tips.

Het nieuwe mentaal

In Het Nieuwe Mentaal gaat Elke Geraerts een stap verder: het is hoog tijd dat we onze maatschappij aanpassen aan ons brein, en niet omgekeerd. Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek laat ze zien hoe wij allemaal bewuster kunnen kiezen voor meer mentale groei. Ze ontmaskert de mythe van time management, legt uit waarom onze eeuwige zoektocht naar een betere work-life balans tevergeefs is, verklaart hoe empathie kan leiden tot succes, en beschrijft hoe leiderschap er in de 21ste eeuw zal uitzien.

 

Ontketen je breinOntketen je brein 

Altijd online en bereikbaar zijn, multitasken, negatieve stress, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen elkaar kan horen… Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met nefaste gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid. Doordat ze hun brein onvoldoende kennen, doen slimme mensen domme dingen, zo stelt neuropsychiater Theo Compernolle.

 

 

The Inner Game of StressThe Inner Game Of Stress

Timothy Gallwey beschrijft op duidelijke wijze het verschil tussen wat er in de buitenwereld gebeurt en hoe jij daar als individu inwendig mee om kunt gaan. In de buitenwereld kunnen allerlei situaties opduiken in je relatie, je werk, je gezondheid, enz. Hoe je daar mee om gaat is jouw spel. Kies je voor angst, twijfel, frustratie of kies je voor het effectief managen van je gedachten en gevoelens?

 

 

 

The upside of Stress

Stress, de grote boosdoener van deze eeuw, doet meer goed dan u denkt. De Amerikaanse psychologe Kelly McGonigal gaat zelfs verder: “Stress is goed voor de gezondheid.” Of met andere woorden stress heeft ook een positieve kant.

The Energy Codes

The Energy Codes Sue Morter: Bridging ancient healing practices with cutting-edge science, The Energy Codes offers a detailed road map to help you experience deep healing in your life. Grounded in practical, accessible exercises, including yoga, breathwork, meditations, and Dr. Morter’s proprietary B.E.S.T. protocol, The Energy Codes will help you activate untapped energy and neurocircuitry in your body, empower your hidden potential, and become one with your true, essential self.

Identiteit

Paul Verhaeghe legt overzichtelijk de invloed van onze omgeving en maatschappij op de vorming van onze identiteit uit.

 

De wet der resonantie

De Wet der ResonantieWat als alles dat we ooit leerden niet waar was?
Wat als het hart niet zomaar een bloedpompend orgaan was,
maar een energiebron die frequenties uitzendt?
Wat als het hart een elektrisch en magnetisch veld creëert dat
niet alleen onze organen aanstuurt, maar ook onze hele omgeving?
En wat als je die frequentie zou kunnen beïnvloeden?
Zou je dan met je hart je leven kunnen sturen?
Met behulp van direct wetenschappelijk bewijs toont Pierre Franckh niet alleen wat de nieuwste inzichten zijn rondom het functioneren
van het lichaam, de kwantumfysica en de moderne wiskunde.
In dit boek bewijst hij niet alleen dat de wet der resonantie
in ons dagelijkse leven een overweldigende impact heeft.

 

 

De polyvagaaltheorie en de transformerende ervaring van veiligheid.

De vooraanstaande Amerikaanse wetenschapsbeoefenaar Stephen Porges (1945) heeft de polyvagaaltheorie ontwikkeld. Deze heeft betrekking op de nervus vagus, een hersenzenuw die De polyvagaaltheorie en de transformerende kracht van je veilig voelen de hersenstam naar de organen gaat en ook informatie van de inwendige organen naar het brein stuurt. Deze vagus speelt een grote rol bij communicatie, sociaal gedrag en emotionele stoornissen. Het betekent een nieuwe blik op traumabehandeling, sociale betrokkenheid en gehechtheid.

De polyvagaaltheorie in therapie

Deb Dana begint met een duidelijke uiteenzetting van de basis van de polyvagaaltheorie, waarmee deze ingewikkelde theorie wordt omgezet in een taal die toegankelijk is. Vervolgens wordt in het praktijkdeel geleerd hoe het autonome zenuwstelsel direct onderdeel kan worden bij het aanleggen van nieuwe patronen in het zenuwstelsels, het verbeteren van het regulatievermogen en het creëren van autonome banen van veiligheid en verbinding.

ik moest doodgaan om mezelf te genezen

Ik moest doodgaan om mezelf te genezenIn dit indrukwekkende boek vertelt Anita Moorjani hoe haar lichaam het jarenlange gevecht tegen kanker aan het verliezen was. Terwijl haar organen er een voor een mee stoppen en Anita in een coma wegzakt, krijgt ze een buitengewone bijna-doodervaring waarbij ze haar leven en de negatieve patronen die voor haar ziekte hadden gezorgd in alle helderheid doorziet. Volkomen onverwacht komt Anita weer uit de coma en blijkt dat de kanker volledig uit haar lichaam verdwenen is.

Wat als dit de hemel is?

In Wat als dit de hemel is? gaat Anita Moorjani in op de sociale mythes in onze hedendaagse samenleving. Gevoelens van angst, schaamte en schuldgevoel worden ons opgelegd door onze cultuur. Moorjani leert je afscheid te nemen van deze gevoelens, leidt je naar je ware identiteit en geeft je zelfvertrouwen.

Het no-nonsense meditatie boek

Het no-nonsense meditatieboekWerkt meditatie of is het zweverig tijdverlies? Topneuroloog Steven Laureys voert al jaren onderzoek naar de effecten van meditatie op de hersenen. Hiervoor plaatste hij onder meer het brein van meditatie-expert Matthieu Riccard onder zijn scanner. De resultaten waren ronduit spectaculair: Riccard wist zijn gedachtestroom op commando nagenoeg helemaal stil te leggen.
Je moet echter helemaal geen monnik of neuroloog zijn om de positieve veranderingen van meditatie te ervaren. Meditatie kan het leven van
iedereen veranderen en Laureys legt in dit boek haarfijn uit hoe.

Overstijg jezelf

Overstijg jezelfVerander je hersenen, creëer de werkelijk die je wenst.
Hersenen zijn geen vaststaand gegeven. Je hoeft het niet de rest van je leven te doen met de hersenen waarmee je geboren bent. Er is een nieuwe wetenschap aan het groeien die iedereen in staat stelt de gewenste werkelijkheid te creëren. Joe Dispenza geeft de lezer de kennis om ieder aspect van zichzelf te veranderen én handvatten om die kennis ook toe te passen, zodat je binnen 4 weken ook werkelijk meetbare veranderingen kunt maken.

Jij bent de placebo

Is het mogelijk om te genezen met enkel je gedachten – zonder medicatie of
operatie? In Jij bent de placebo bespreekt dr. Joe Dispenza talrijke gedocumenteerde casussen van mensen die een hartaandoening, een depressie, reumatoïde artritis en zelfs de ziekte van Parkinson keerden door in een placebo te geloven. In dit boek bespreekt Dispenza wetenschappelijk bewijsmateriaal (inclusief hersenscan-weergaven in kleur) van bijzondere genezingen op basis van praktische toepassingen van het ‘placebo-effect’. Het boek eindigt met een geleide meditatie om de overtuigingen en percepties te Becoming Supernatural Nederlandse editie die je beperken – de eerste stap in genezing. Jij bent de placebo combineert de nieuwste research in neurowetenschap, biologie, psychologie, hypnose, geconditioneerd gedrag en kwantumfysica om de werking van het placebo-effect te ontsluieren … en laat zien hoe het schijnbaar onmogelijke, mogelijk kan worden.

Becoming supernatural

In dit boek lees je:
Hoe je jezelf kunt bevrijden van het verleden door je lichaam voor te
bereiden op een nieuwe denkwijze.
Hoe je door je frequentie te veranderen de realiteit kunt creëren in het
“royale hier en nu’.
Over de geheime wetenschap van de pijnappelklier en haar rol in het
kunnen betreden van mystieke gebieden van de realiteit.
Hoe je je bewustzijn kunt verschuiven tot voorbij de beperkte,
voorspelbare materiële wereld en je kunt begeven in het kwantumveld
van oneindige mogelijkheden.

Evolve your brain

In “Evolve Your Brain” presents Joe Dispenza how the brain evolves in depth, while helping you take control of your mind, explaining how thoughts can create chemical reactions that keep you addicted to patterns and feelings—-including ones that make you unhappy. And when you do know how these bad habits are created, it’s possible not to only break these patters, but also reprogram and evolve your brain, so that new, positive, and beneficial habits can take over.

Het veld

Wetenschapsjournaliste Lynne McTaggart beschrijft het verhaal van een groep wetenschappers die per ongeluk het Nulpuntveld ontdekten, een oceaan van microscopische vibraties die alles met alles in het universum blijken te verbinden als een soort onzichtbaar netwerk. Het Veld gaat verder dan het werk van Fritjof Capra en stelt een plausibele wetenschappelijke theorie voor die alles verklaart, van de werking van DNA en communicatie tussen cellen tot homeopathie en ESP. Het zou wel eens een antwoord kunnen geven op grote vragen als: Wat is menselijk bewustzijn? en: Wat gebeurt er als we doodgaan?

Het Veld

Het intentie-effect

In ‘Het Intentie-effect: The Power of Eight’ onthult Lynne McTaggart de bijzondere resultaten van meer dan tien jaar wetenschappelijk onderzoek en experimenten met groepen op het gebied van gedachtekracht. Met onze gedachten kunnen we wonderen verrichten: we zijn in staat om ons eigen leven en dat van anderen te helen en de wereld positief te veranderen.
Dat effect van gedachtekracht neemt exponentieel toe als we onze gedachten bundelen in een kleine groep

De verbinding

Wetenschapsjournalist Lynne McTaggart neemt ons mee naar een volgende, revolutionaire stap in de moderne wetenschap. De verbinding ontsluit de radicaal nieuwe wetenschappelijke visie op de essentie van alle leven en de menselijke ervaringswereld en verandert onze kijk op onszelf. We ervaren onszelf als individuen, losstaand van elkaar, maar het tegendeel blijkt waar te zijn: alles draait om de ruimte tussen ons en anderen, de samenhang van alle dingen en levensvormen.

Durf te leiden.

Het boek Durf te leiden van Brené Brown gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed, en hoe we dat in de praktijk kunnen brengen.
Brené Brown heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de emoties en ervaringen die betekenis geven aan ons leven, en werkte de afgelopen zeven jaar nauw samen met leiders en cultuurveranderaars over de hele wereld. Ze ontdekte dat allerlei bedrijfstakken, van kleine
start-ups tot Fortune 50-bedrijven, met dezelfde vraag worstelen: “Hoe ontwikkelen we moediger leiders en hoe verankeren we moed en durf in onze bedrijfscultuur?’

De kracht van kwetsbaarheid

Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht Durf te leidenis op perfectionisme en het nemen van risico s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd? We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig bij voelt. We associëren het met onzekerheid en risico s. Toch zegt Brené Brown dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde.Ze moedigt de lezer in De kracht van kwetsbaarheid aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan.

Sterker dan ooit.

Na kwetsbaarheid en imperfectie wijdt Brené Brown zich in dit boek aan vallen en opstaan. In feite een vervolg op de vorige twee boeken, want wie zichzelf durft te zijn, zich kwetsbaar opstelt, loopt meer risico te struikelen. Het opstaan daarna en alle fases waar je dan doorheen moet, vereisen juist moed.

Mama’s laatste omhelzing.

Frans de Waal brengt met “Mama’s laatste omhelzing’ onder de aandacht dat mensen ook emotioneel meer verwant zijn aan dieren dan we denken. Frans de Waal interpreteert gezichtsuitdrukkingen en vertelt over de emotionele kanten van dierlijke én menselijke omgangsvormen. Mama's laatste omhelzing ziet geen fundamenteel verschil tussen dierlijke en menselijke emoties en bespreekt de gevolgen van deze visie voor de manier waarop we met dieren omgaan. 

Het huidige moment.

Het huidige moment is een gids voor iedereen die op zoek is naar spiritualiteit zonder religie. Het is een pleidooi voor meditatie als rationele oefening op basis van neurowetenschap en psychologie.
In dit baanbrekende boek toont Sam Harris aan dat er bij het begrijpen van de realiteit meer komt kijken dan wetenschap en seculiere cultuur doorgaans erkennen. De manier waarop we aandacht geven aan het huidige moment bepaalt in grote mate de kwaliteit van ons leven.

 

Water: het goedkoopste medicijn

Water, het goedkoopste medicijn op meer dan twintig jaar van klinisch en wetenschappelijk onderzoek naar de rol van water in het lichaam laat een baanbrekend arts zien hoe water – ja zeker, water – een verbazende reeks medische aandoeningen kan verhelpen.

Alleen al het eenvoudig veranderen van de hoeveelheid water en zout die je opneemt, kan je helpen met het behandelen en voorkomen van tientallen ziektes, met het vermijden van kostbare medicijnen en met het genieten van een energieke nieuwe gezondheid.