Mobile menu

Evenementen

5 juli 2019 t/m 14 juli 2019

Ontdek jezelf in Bosnië

Ga je met ons mee op stap om je te laten onderdompelen in een uniek land?

Een land met een uitnodiging tot wereldwijd samenleven in een klimaat van verzoening en vrede.  Ontdek wat de kracht van kwetsbaarheid met je doet!

Goga en Elmir, een Bosnisch koppel dat ooit naar Nederland vluchtte en nu terug in eigen land werkzaam is, zijn bevlogen inspirators die ons mee zullen begeleiden in deze ontdekkingstocht. Zij zijn tevens de eigenaars van Herzegovina Lodges, onze verblijfplaats.

We zoeken uit hoe vredevol samenleven mogelijk is in religieuze en culturele diversiteit. Daarom bezoeken we plekken waar we de spirit van de Bosnische bevolking op het spoor komen en maken we tijd om in gesprek te gaan met Bosniërs en hen werkelijk te ontmoeten. We proeven van de Bosnische keuken,  verkennen het mooie landschap van de Dinarische Alpen en laten ons ontroeren door de mooie en meeslepende Sevdah muziek. We ervaren hoe drie religies samenleven en bezoeken hun respectievelijke bedevaartsoorden.

Tijdens deze groepsreis willen we ‘samen het diepere ervaren’. Gesprekken en momenten om te delen met elkaar worden afgewisseld met momenten van verstilling en bezinning. Daarnaast is er ook ruimte voor individuele vrije tijd en verkenning. Niemand wordt tot iets verplicht en alle meningen en visies zijn welkom in een sfeer van openheid en vrijheid.

Op een plek waar drie religies samen een geschiedenis hebben, waar de natuur krachtig en ongerept is, gaan we op zoek naar onze authentieke ziel. Wat verlangt ze? Hoe kunnen wij, als Westerse prestatiegedreven individuen, onze eigen natuur en balans terugvinden? Wat kunnen de ontmoetingen met de plaatselijke bevolking ons leren over onszelf?

Net als bij andere reizen bundelen Ils en Marc hun krachten om de groep optimaal te begeleiden in het transformatieproces. Na succesvolle reizen van 7 dagen in Kreta en de Dordogne, kiezen we in Bosnië voor een programma van 9 dagen en meer ruimte voor ontspanning. We zijn er namelijk van overtuigd dat de grootste veranderingen plaatsvinden wanneer je een langere periode uit je routine wordt gehaald en in verbinding gaat met de natuur.

Vanaf de geboorte bouwen we immers een geloofssysteem op waardoor we een barrière zetten tussen onze realiteit en ons wezenlijke krachtpotentieel. In Bosnië gaat ieder weer op zoek naar zijn pure essentie.

Via hoofd, hart en buik gaan we op zoek naar de patronen die je belemmeren om jezelf te zijn. Zo kom je weer in balans en leer je bewust keuzes te maken om je dromen en passies te manifesteren in je dagelijkse leven. Volgens neurowetenschappers is het volstrekte waanzin wat we nu de hele dag doen: maximaal multitasken. Dat kan ons brein namelijk helemaal niet. We switchen dan gewoon heel hard heen en weer tussen twee aandachtsgebieden. In een wereld waarin we in materieel opzicht alles hebben, is aandacht het nieuwe goud: via breintraining exploreer je hoe je echt helemaal present kunt zijn bij wat je doet.

Ils en Marc gebruiken mentale, emotionele, fysieke en spirituele interventies, gebaseerd op de  nieuwste inzichten uit de neurobiologie en de epigenetica. Onze aanpak is geïnspireerd door door ondermeer: Dr Joe Dipenza, Dr Rick Hanson, NLP, Chi Neng Qigong, stemexpressie Marius Engelbrecht, ademwerk, hartcoherentie,Byron Katie,Brandon Bays,Systemisch werken, …

PROGRAMMA

Vrijdag 16 –  zondag 25 augustus 2019

DAGINDELING:

07u00: lichaamsbewustzijn via Chi Neng Qigong)

08u00: ontbijt

09u00: Persoonlijk Meesterschap en breintraining

12u00: lunch en middagpauze

13u00: namiddagprogramma vrij of uitstap (zie hieronder)

18u30: diner

21u30: eventueel avondprogramma omtrent optimalisatie van ons slaappatroon

PRAKTISCH

Om optimaal iedereen te kunnen begeleiden beperken we de groep tot 12 deelnemers.

Tijdens de eerste twee dagen verblijven we in Mostar. We bezoeken niet enkel deze historische stad, maar ook drie bedevaartsoorden van drie verschillende religies onder begeleiding van een gids.

Op dag 2 arriveren we ’s avonds op onze verblijfplaats: Herzegovina Lodges

Elke dag verloopt vervolgens volgens hetzelfde stramien. In de voormiddag bieden Ils en Marc hun programma aan waarbij je tijdens deze week exploreert hoe je terug de architect van je leven wordt.

In de namiddag ontdekken we Bosnië en is er regelmatig een mogelijkheid om deel te nemen aan een recreatieve workshop zoals bijvoorbeeld: een kooknamiddag, juwelen maken, een wandeling langs Katharengedenkstenen (Bogumili), een discussie met religieuze/spirituele beoefenaars, een kruidenzoektocht met gids, werken met een lokale boer op het land, een bergwandeling (Vosocica)met schapenboer, vlotvaren op de rivier. Daarnaast kan je ook een bezoek brengen aan het historische stadje Konjic, de atoomkelder van Tito (nu museum), of gewoon aan het meer liggen luieren, lezen en wat zwemmen.

Naargelang de noden van de deelnemers en het weer passen we het programma aan en kunnen bepaalde breintrainigen of andere interventies in de namiddag of in de natuur plaatsvinden.

PRIJS: 1250,-€ ALL-IN (MET UITZONDERING VAN TRANSPORT): VERBLIJF, VOLPENSION, LOKALE WORKSHOPS, BEGELEIDING PERSOONLIJKE ZOEKTOCHT.

Ons verblijf: Herzegovina Lodges 

In de bossen aan het Boracko meer ligt het nieuwe complex Herzegovina lodges, onze thuisbasis tijdens deze reis: comfort, eenvoud, warmte en lekker eten zorgen er voor dat we ons thuis kunnenvoelen. Het gebied rond de lodges is een waterrijk gebied en bij Bosniërs vooral bekend als raft-, vis- en zwemgebied. Het heldere water, de verfrissende watervallen en de prachtige blauwgroene kleur van de rivieren, beken en meren maakt dit gebied in de zomermaanden zeer aantrekkelijk. Direct vanuit ‘Herzegovina Lodges’ kan er gezwommen worden in het Boracko-meer.