Mobile menu

Blog

Post-Corona Transformatie.

donderdag, 2 juli 2020

Wat een uitzonderlijke tijd beleven we op dit moment. Dagelijks horen we economische onheilsberichten, politieke instabiliteit, zorgen over onze job, spanningen binnen relaties, ongerustheid om onze gezondheid, enz.  Corona heeft dit voor veel mensen nog scherper gesteld. We hebben geliefden verloren, inkomen zien verminderen, angst voor ons bedrijf of job gevoeld, maken ons zorgen over de scholing van onze  kinderen of de gezondheid van onze ouders.

En hoe blijf je daarbij zelf overeind en in vertrouwen voor wat komen gaat?

Nee, er bestaat geen eenduidig antwoord.  Het is een samenspel tussen rationele, emotionele, fysieke en energetische elementen. 

Wat Ils en ik zelf reeds geleerd en toegepast hebben, bieden we gebundeld aan in een programma waar we de essentie belichten.

Lichamelijke componenten: zo zullen we in de ochtend werken rond de mobiliteit van nek, schouders, ruggewervels, heupen en  bekken. Velen hebben in deze zones gedurende hun leven blokkades opgelopen waardoor lichamelijk functioneren niet meer optimaal en vaak pijnlijk is. Ook zullen we aandacht geven aan de bijzondere Illiopsoas spier.  Als “spier van de ziel” volgens deTaoïsten, zitten op deze spier trauma’s vaak opgeslagen.

Patronen: intern en externe referentiekader

Ons EGO creëert 2 werelden: de binnenwereld en de buitenwereld

Onze binnenwereld bestaat uit ons bewustzijn en onze lichamelijke gewaarwordingen. Ons beeld van de buitenwereld wordt gevormd door alles wat ons omringt. Beiden vormen ons referentiekader waarbinnen we ons leven betekenis geven En de rol van ons ego is dit referentiekader te beschermen zodat we ons veilig voelen. We exploreren in deze week jouw referentiekader en hoe je ego dit instandhoudt.

Mentaal-emotioneel: welk gewoontedier huist in jou?

Wij zijn het resultaat van een voortdurende interactie tussen onze hersenen (onze genetisch-neurologisch-hormonale basis) en onze omgeving die steeds in verandering is. Elke gedachte stuurt een chemisch signaal naar ons lichaam, waardoor dit een bijpassende reeks reacties (hormonen) op gang brengt, die overeenkomen met wat het brein denkt. Afhankelijk van de chemische feedback die het brein vervolgens ontvangt, zal het meer gedachten genereren die stoffen produceren die overeenkomen met hoe het lichaam zich voelt. We beginnen dus eerst te voelen zoals we denken en vervolgens beginnen we te denken zoals we ons voelen: het lichaam heeft de leiding overgenomen. Door jarenlang bepaalde dingen te denken en op dezelfde manier te voelen en vervolgens op één lijn met die gevoelens te denken, hebben we een gememoriseerde zijnstoestand uitgeroepen waarmee we onszelf definiëren: “ik ben boos”, “ik ben onzeker”, “ik ben slachtoffer”…  Aangezien je lichaam deze reacties heeft vertaald in een reeks automatische programma’s, reageer je 95% van de tijd onbewust. Vandaar dat het ook zo moeilijk is om te veranderen alleen door gebruik te maken van je bewuste wil. Je bewust worden van je softwareprogramma is een basisvoorwaarde om te kunnen veranderen.

We ontdekken de rol van meditatie (om hersenpatronen te veranderen) en breintraining (om onze focus en aandacht te verbeteren)

Eerst leer je terug in je natuurlijke staat te komen, je leert terug totaal te ontspannen, je denken en voelen leeg te maken als basis tot introspectie.

Vervolgens dat je jezelf als natuurlijke authentieke persoon in de sociale context weet te analyseren.  (Hoeveel mensen komen van of leven in een harmonieus gezin? Hoeveel mensen zijn vooral in zichzelf geïnteresseerd? Hoeveel mensen hebben als volwassene nog last van de overtuigingen die zij als kind met de paplepel hebben ingelepeld gekregen?).

Ten derde: hoe kun je als vrije persoon  leven en ben je in staat je gedachten, emoties en lichaam te managen in de realiteit van elke dag en in functie van je levensdoelen?

Energetische invalshoek

Vanuit de quantum fysica weten we dat alle materie ook energie is. De neurobiologie heeft aangetoond dat hersenen en hart elkaar beïnvloeden en dat wat we voelen ook uitgestraald wordt. We overlopen de basisprincipes van quantum fysica en ervaren wat energie is en hoe je dit kunt gebruiken in het dagelijkse leven. Door bewust te leren hoe je met energie kunt spelen kun je veranderingen bewerkstelligen op fysiek niveau (gezonheid) en de omstandigheden in je leven beïnvloeden.

 

Waarom een weekformule?

Het grootste effect wordt gerealiseerd tijdens workshops van een langere en onafgebroken periode. Dit heb ik niet alleen zelf zo ervaren in mijn eigen evolutie maar ook waargenomen bij anderen. Door het familiale en professionele leven een week achter je te laten, weg van een omgeving die je herinnert aan wie je denkt te moeten zijn, gescheiden van de mensen die je kent, je bezittingen, de automatische gedragingen uit je dagelijkse leven, weg van de plaatsen waar je gewoonlijk komt, kun je je ongestoord focussen op je eigen transformatie, je passie, de patronen die je belemmeren, …

Daarnaast werkt het proces in samenspel met anderen inspirerend. Je merkt dat je niet alleen bent met wat je bezighoudt, dat er parallellen zijn en verschillen. Je kunt klankbord zijn voor een ander en een ander kan jouw spiegel betekenen. Je kunt elkaar uitdagen en ondersteunen, je krijgt soms dat extra duwtje om door te zetten, kwetsbaar te durven zijn, tot inzicht te komen, die aha-erlebnis te ervaren. Mogelijk kan er zelfs na de workshop een intervisieclubje ontstaan om op moeilijke momenten even terug te koppelen.

Een impressie van onze verblijfplaats vind je hier: fullsizeoutput_12ea

EENMALIG AANBOD

Door de Corona – toestanden bieden we het programma dit jaar enkel aan van 13 tot 19 september 2020 in Dordogne. Door de positieve reacties van de deelnemers de voorbije jaren en de hoge kwaliteit van het programma  hebben we ook besloten onze prijs vanaf 2021 marktconform op te trekken tot 1750,-€.

Voor degenen die nog éénmaal tegen de prijs van 1250,-€ zichzelf in balans willen brengen en zich willen opladen voor komende periode: er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meer info op de evenementenpagina,  bij Ils (0477533200), Marc (0474994742) of mail info@break-through.eu .