Mobile menu

Over ons

Neurofeedback

Met de hartcoherentie (biofeedback) wordt eerder het stressbrein (zoogdieren- en reptielen-brein) gemeten. Indien het stressbrein overactief is,  wordt het denkende brein onder druk gezet.

Neurofeedback meet de hersengolven in de prefrontale cortex,  Hier is het menselijke brein gelokaliseerd,  waarmee we kunnen analyseren, creatief zijn, beslissingen nemen, empathie, e.d.m.

Onze hersenen functioneren met verschillende frequenties voor verschillende activiteiten. Focus vergt een andere hersengolf dan relaxatie, dan flow, dan slaap. Dit meten en bewust er mee omgaan helpt ons om optimaal, efficient en effectief te presteren, zowel op werk als in privé sfeer.

Voor elke activiteit is er een specifieke staat in je brein om optimale resultaten te bereiken. Deze staten kennen we als focus, flow, relaxatie, creativiteit en nog vele andere. Als je de kenmerken van de verschillende staten kent, kun je je trainen om die  staat op te roepen die het meest geschikt is voor die specifieke actie.

De state-of-the-art apparatuur meet niet alleen de hersengolven maar stelt ook een protocol voor, waarbij door middel van frequentie het brein in focus, relaxatie of flow gebracht wordt. Dit is een passieve manier manier d.m.v. Neuro Patterning Sound in een oortelefoon.

Daarnaast kun je jezelf trainen in flow, focus en relaxatie en word je vaardigheid (en de evolutie ervan) gemeten via de app.

Neurofeedback is dus beter geschikt om mentale stress aan te pakken, waarbij je leert om te gaan met je innerlijke stemmen, je zorgen, je denk- en relatiepatronen.