Mobile menu

Blog

Coaching van Rie

donderdag, 7 mei 2015

“Ik zat in een knoop die vooral met loslaten te maken had. Ik kwam bij Marc terecht op advies van mijn huisarts.

In de eerste sessie had ik het gevoel dat ik in een systeem ‘getrokken’ werd. Het was mijn weerstand tegen …, ja,tegen wat? Toen ik wat dieper keek, zag ik iets van ongeloof tegenover de idee dat ik daar de hulp zou kunnen vinden waarnaar ik op zoek was. Ik sprak mijn weerstand uit en dat werd goed ontvangen. Vanaf dat moment voelde ik vertrouwen in de bekwaamheid van Marc.

Vanaf de tweede sessie voelde ik me vrijer om me eerlijk en kwetsbaar te tonen. De ademhalingsoefeningen waren voor mij heel bijzonder. Dat uitademen in feite geen inspanning vraagt, maar eerder loslaten van lucht is, was voor mij – aangezien mijn thema – een eye-opener.

Ik heb overtuigingen anders geformuleerd, de onzin van piekeren ingezien, leren nakijken wat mij coherentie bracht en wat niet, wat mijn stressbronnen zijn en hoe die op te lossen en zoveel meer. Het mooie is dat ik niet alleen geleerd heb om het piekeren stop te zetten wegens ineffectief, maar dat ik een tool meegekregen heb die daarvoor in de plaats komt: de ademhaling. Werkelijk een zeer betekenisvolle toevoeging aan het arsenaal aan mogelijkheden die ik in de loop der jaren al had opgebouwd.

Ik heb Marc ervaren als een hartverwarmende reisgezel. Hartcoherentie is een systeem en ook veel meer. Marc is het systeem niet, hij werkt ermee op een soepele, aandachtige manier en dat was voor mij een … verademing.”