Mobile menu

Blog

Kreta-reis van Yaël

zondag, 7 juni 2015

“””Marc en Ils,

Ik ben jullie zo dankbaar …

Als mens heb je zes zintuigen, te weten: het gehoor, het zicht, de reuk, de tast, de smaak en … het denken.

Dit denken doen we vanuit ons Bestaan, onze ervaringen en herinneringen, onze toekomst-wensen en onze  beslommeringen.

Hierdoor onderscheiden we ons van menig andere soort en menen we ons superieur te mogen voelen. Hier is echter weinig of niets van waar. Het afgelopen jaar, en vooral deze week, hebben mij dit duidelijk gemaakt, me “terug” geaard.

Dankzij een Engelengeduld, tonnen begrip en een liefdevolle, warme en beschermende ommanteling van 2 aardse personen heb ik een dieper inzicht gekregen in mijn eigen Bestaan. Ik beschrijf het zelf als een “innerlijke reis doorheen mijn zijn”.  Het was, en is nog steeds, confronterend, een spiegelmoment, meestal gepaard gaande met een gradatie van pijn.

Maar ik ben jullie zo dankbaar …

Het resultaat van dit aanvaardingsproces is uniek in zijn Eenvoud. Door niet te vechten maar te leren aanvaarden van wie je bent en dit ook goed te vinden, poppen er na enige tijd van bezinning luchtbelletjes open als gewaarwordingen van besef.  En dit … dit geeft me rust, tovert een glimlacht van begrip om mijn mond, geeft me een niet te omschrijven levensvreugde. Niet enkel zucht ik (mijn Geest) van ontlading, op zulke moment tintelt ook mijn lichaam.

Ik voel me energetisch opgeladen en ik voel deze kracht door mijn aderen stromen. Op zo’n moment staar ik ver in de zee, en geniet ik met al mijn zintuigelijke vermogens van de energie die de natuur met me deelt. En ik besef … dat de natuur altijd zo was, maar dat ik me hier niet voor openstelde, net zoals ik door dit leerproces mezelf terug heb leren ontdekken.

En ik ben jullie zo dankbaar … voor deze mooie openbaring, deze spirituele reis! “””