Mobile menu

Blog

Kreta-week van An

zondag, 7 juni 2015

Vandaag begon mijn dag met een spreuk op mijn kalender:
“de theorie zonder de praktijk is als een prachtige bloem zonder geur”.

Dit geeft precies weer wat de innerlijke reis in Kreta teweeg brengt.
Ik heb ankers gekregen om nu verder aan de slag te gaan: mantra’s, visualisatie- en ademhalingsoefeningen, interessante lectuur en eigen nota’s.
Maar het allerbelangrijkste: ik heb zelf ervaren wat deze theorie in de praktijk losweekt.
Het was bevrijdend om te merken dat wij allemaal met gelijkaardige thema’s worstelen en dat innerlijke stemmen vaak onze grootste saboteurs zijn in onze groei. Naar binnen gaan was voor mij geen makkelijk proces, maar ik durf te zeggen dat ik in Kreta heel wat van me afgeschud heb. Wie open staat en op zoek is naar meer verdieping in zichzelf en een diepgaande verbinding met anderen, gaat na deze reis rijker naar huis.
Dat is ook grotendeels te danken aan Marc en Ils. Ze hebben mij en elke deelnemer vanuit het hart, met veel geduld en oog voor ieders grenzen van ’s ochtends tot ’s avonds begeleid. Het zijn geen supergoeroes maar eerlijke coaches die hun workshops verrijken met voorbeelden uit eigen levenslessen.
Voor mij maakte de omgeving- rustgevende uitgestrekte zee, blauwe lucht en warme zon, mythische leeuwinnenrots, kleurrijke bloemen en heerlijke Kretenzische keuken- het plaatje compleet. Ik ben reizigster in hart en nieren, maar heb nu naast mooie landschappen ook vanbinnen heel wat moois ontdekt.
Dankjewel Marc en Ils!